Locatie

24 luxe appartementen worden gerealiseerd op de voormalige plek van de City Box aan de Helderseweg in Alkmaar.

Alkmaar is een schitterende stad met een rijk verleden die teruggaat tot halverwege de 13e eeuw. Dat is vandaag de dag nog goed te zien. In het historische centrum vindt u vele monumenten en andere bezienswaardigheden. Wat bijvoorbeeld te denken van de wereldberoemde Kaasmarkt?! Lopend door de smalle straatjes of varend over een van de vele grachten, kunt u genieten van al het moois dat Alkmaar u biedt. Smul van een hapje of een drankje op een plein, bezoek een van de vele evenementen die jaarlijks in en rond Alkmaar worden gehouden of ga shoppen, de stad telt vele winkels zoals speciaalzaken. De diversiteit, maar zeker ook de kleinschaligheid, maken Alkmaar een zeer plezierige stad om in te wonen, te werken én te leven!

Om de hoek

Alkmaar heeft vele cafés, terrasjes en restaurants die zorgen voor een levendige stad. Of u nu uitgebreid uit eten gaat, snel een hapje wilt doen of alleen een borrel, in Alkmaar kan het allemaal. Poppodium Victorie en Life072 bieden u het hele jaar door live entertainment van eigen bodem en ver daarbuiten. Evenementen zoals Zomer op het Plein, Alkmaar Ontzet, Kaeskoppenstad, Koningsdag, het 5 Mei Festival, Alkmaar City Run by Night, de Wandel4daagse, foodtruckfestivals en de Lindegracht Concerten zorgen ervoor dat u zich nooit hoeft te vervelen. En dat allemaal in en om het centrum, dus op loopafstand van de Helderseweg! Een musical bekijken, een cabaretvoorstelling bezoeken of naar een muziekvoorstelling luisteren? Op 5 minuten lopen van uw appartement kan dit allemaal in hét theater van de regio, TAQA Theater de Vest. Deze schouwburg is gevestigd aan het Canadaplein, waar ook regelmatig evenementen plaatsvinden. Al met al biedt Alkmaar u alles wat u maar kunt wensen. Daarbij zijn de appartementen aan de Helderseweg de ideale plek om tot rust te komen én de stad en omgeving te ontdekken!

Helderseweg

Waar nu nog de City Box is gevestigd, is straks een waar stukje paradijs in Alkmaar te vinden. Op deze plek aan de Helderseweg worden meerdere luxe appartementen gerealiseerd, op loopafstand van het centrum en het Centraal Station. Om de hoek van de straat vindt u het Stadspark aan de Singel, waar u zomers aan en op het water kunt recreëren.
Het bekende en bruisende Waagplein bevindt zich bijvoorbeeld op 10 minuten lopen en station Alkmaar op 7 minuten. Vanaf het station staat u met 35 minuten op Amsterdam Centraal Station en met 3 kwartier op Schiphol. Naast Alkmaar CS vindt u ook het startpunt van veel Connexxion busdiensten in de regio Alkmaar. Zo bent u in een kleine 20 minuten in Egmond aan Zee of Bergen aan Zee. Daarnaast rijdt op zaterdag een nachtbus van en naar Amsterdam. Met het openbaar vervoer kunt u dus de gehele regio bereiken en bent u snel in Amsterdam, op Schiphol of op het strand!
Met de auto zit u in 5 minuten op de ring rond Alkmaar. Hiervandaan kunt u eenvoudig alle kanten op. Zo bent u met ongeveer 40 minuten in Amsterdam.

Overstad

Aan de overkant van het Noord-Hollands Kanaal, langs de Helderseweg, vindt u Overstad. Deze locatie maakte de laatste jaren een enorme ontwikkeling door en is tegenwoordig een van de hotspots van de stad. U vindt hier bijvoorbeeld een hypermoderne bioscoop samen met een filmhuis en het nieuwe en pas geopende poppodium Victorie. Even verderop vindt u Stadsstrand ‘de Kade’ en een verlaagde promenade waar u heerlijk aan het water kunt genieten van een hapje of drankje. Of van een van de vele evenementen, vooral tijdens de zomermaanden. Ook vindt u hier Stadskantine Alkmaar met een alternatievere programmering dan poppodium Victorie. U kunt hier ook gewoon terecht voor een drankje, uitkijkend over de stad en genietend van de zonsondergang.

Woningen